Επίμονοι Θεσσαλονικείς

Μήνυμα σφάλματος

  • Το αρχείο δεν ήταν δυνατό να δημιουργηθεί.
  • Το αρχείο δεν ήταν δυνατό να δημιουργηθεί.

Επίμονοι Θεσσαλονικείς

Επίμονοι Θεσσαλονικείς

Προσωπικότητες που με το έργο τους κόμισαν χαρακτηριστικά στοιχεία στο νεότερο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στο κοινό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, σε μια σειρά εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Επίμονοι Θεσσαλονικείς».

Κοινό στοιχείο στα πρόσωπα που επιλέγονται, όπως μαρτυρεί και ο τίτλος, είναι η προσήλωσή τους στην παραγωγή έργου, κατά κύριο λόγο στο πεδίο του πολιτισμού, μέσα στο ασταθές (άλλοτε γόνιμο κι άλλοτε εχθρικό) περιβάλλον της σύγχρονης Θεσσαλονίκης. Στη διαδικασία αυτήν, τα συγκεκριμένα πρόσωπα και η πόλη συνδιαμόρφωσαν με ένα σχήμα αλληλεπίδρασης τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Πρώτος στη σειρά των «Επίμονων Θεσσαλονικέων» ήταν ο Γιώργος Κορδομενίδης, εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού Εντευκτήριο, το οποίο συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωής. Στις 28 Μαρτίου 2013 μίλησαν γι’ αυτόν και το Εντευκτήριο ο βιβλιογράφος και ποιητής Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η δημοσιογράφος Βάνα Χαραλαμπίδου και η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου.

Στις 25 Απριλίου 2013 για την εμβληματική προσωπικότητα του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κυριακίδη, που αποτύπωσε τη νεότερη ελληνική πολιτική ιστορία και κατόρθωσε με το έργο του να γίνει θεματοφύλακας του δεσμού της Θεσσαλονίκης με αυτήν, μίλησαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Μπλιάτκας και Σταύρος Τζίμας, οι φωτορεπόρτερ Γιώργος Γιακουμίδης και Φώτης Φιλαργυρόπουλος, και ο επιχειρηματίας Αντώνης Δούδος.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ επιχειρεί να αναδείξει το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό έργο που παράγεται σε ολόκληρη τη Μακεδονία–Θράκη.

Επικοινωνία

Στρατηγού Καλλάρη 5, 54622, Θεσσαλονίκη

2310 243 572

[email protected]

mi-esiemth.gr